‘De Deelderij’ in Schoonloo ‘Groene koploper Drenthe’

 

Recreatie- en zorgbedrijf ‘De Deelderij’ in Schoonloo is uitgeroepen tot ‘Groene koploper Drenthe’ door het Energiefonds Drenthe en provincie Drenthe. De ‘Groene koploper Drenthe’ is een initiatief van Energiefonds Drenthe ter ere van de duizendste financiering die zij verstrekten voor de verduurzaming van het bedrijf.

Foto © Provinvie Drenthe

De Deelderij’ heeft de afgelopen jaren diverse investeringen gedaan voor verduurzaming. De ondernemers zijn stapsgewijs aan de slag gegaan met de verduurzaming van hun bedrijf volgens het principe ‘eerst besparen en dan opwekken’. Daarvoor is eerst muur-, dak- en vloerisolatie aangebracht in het pand aan de Hoofdstraat in Schoonloo. Daarna volgde LED-verlichting, infraroodverwarming, HR++-glas en achtenveertig zonnepanelen. Twee jaar later liet de ondernemer een warmtepomp installeren en nog eens vierentwintig zonnepanelen plaatsen. De camping is hiermee energieneutraal geworden.

 

Het Energiefonds Drenthe en provincie Drenthe vinden eigenaren Bosma een inspirerend voorbeeld voor hoe je als ondernemer energiezuinig en misschien wel energieneutraal kunt zijn. Gedeputeerde Stelpstra: “De aanpak en redenatie van deze ondernemer is precies waarom wij als provincie twaalf jaar geleden het Energiefonds Drenthe in het leven hebben geroepen. Door deze wijze van financieren kunnen we op eenvoudige en snelle manier de ondernemers helpen stappen te maken in de verduurzaming. En daarmee stimuleren we ook de energietransitie in Drenthe”.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb