Uitrol vierde fase van het wandelknooppuntennetwerk Drenthe

Gedeputeerde Staten stellen een subsidie van €195.000 beschikbaar voor het uitrollen van de vierde fase van het wandelknooppuntennetwerk in Drenthe.

 

In verschillende fases is er sinds 2015 gewerkt aan de aanleg van een provinciaal wandelnetwerk. Inmiddels is een derde deel gerealiseerd. In september is er gestart met de verdere ontwikkeling van het knooppuntensysteem in de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Midden-Drenthe.

 

 

Het wandelnetwerk stelt wandelaars in staat om op basis van knooppunten gemakkelijk en flexibel kleine wandelingen of langere tochten uit te stippelen. Het netwerk bestaat voornamelijk uit onverharde paden door afwisselende landschappen en langs horeca, attracties, musea en bezienswaardigheden. Het netwerk is zo veel mogelijk aangelegd over bestaande wandelroutes en ommetjes om een wildgroei aan borden te voorkomen. Ook sluiten de knooppunten aan op routes in Overijssel, Friesland, Groningen en Duitsland. Het netwerk zal leiden tot meer wandelaars en een impuls geven aan het toerisme.


Gemeenten zijn betrokken bij de uitvoering van het wandelknooppuntennetwerk en dragen financieel bij. Het Recreatieschap draagt financieel bij en verzorgt de coördinatie, plaatsing en het beheer en onderhoud van het wandelknooppuntennetwerk. Provinciale Staten hebben in het voorjaar van 2021 extra budget ter beschikking gesteld om de uitrol van het wandelknooppuntennetwerk te versnellen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb